Detox: 5 tips til å rense kroppen naturlig

Føler du deg sliten, lite opplagt og rett og slett litt guffen? Da kan du prøve disse tipsene for å rense kroppen – helt naturlig.

Maten du spiser, det du drikker og diverse miljøbelastninger kan over tid føre til en opphopning av avfallsstoffer i leveren og fordøyelsessystemet. Resultatet er at du generelt føler deg redusert.

Da kan det hjelpe å gi kroppen en skikkelig rens, på en naturlig måte. Vi gir deg fem tips til hvordan du kan støtte kroppens evne til å rense seg selv, slik at du vil føle deg litt bedre og få energi til å møte hverdagens utfordringer.

1. Start dagen med sitronvann

Å starte dagen med et stort glass sitronvann vil ikke bare rehydrere kroppen din etter natten, men det vil også stimulere leveren din til en mer effektiv utskillelse av giftstoffer.

Den gule frukten inneholder dessuten mye vitamin C, som er godt for både fordøyelsen og immunforsvaret. En ekstra bonus er at sitronen i tillegg fungerer antibakterielt, som kan redusere dårlig ånde.

Slik gjør du det: Bruk varmt eller lunkent vann, skvis oppi saften av en halv sitron og drikk på tom mage. Du bør vente en halvtimes tid før du spiser frokost. Husk å drikke nok vann og væske gjennom dagen for å fortsette å skylle ut avfallsstoffene.

2. Spis sunt og variert

Det beste du kan gjøre for kroppen din er å gi den gode næringsstoffer i form av et sunt og variert kosthold. Unngå sukker og transfett, og sørg for å inkludere råvarer som støtter kroppens evne til å kvitte seg med giftstoffene – som grønnsaker med et ekstra høyt innhold av antioksidanter. Brokkoli, gulrot, tomat, paprika, kål og rødbeter er gode eksempler.

Du kan med fordel spise mer rå grønnsaker, dette vil øke produksjonen av enzymer som er viktig for fordøyelsen. Fiberrik mat er også viktig for kroppens utrenselse.

3. Svett jevnlig

Det er sunt å svette, for da skiller du ut vann, salter og ulike giftstoffer. Økt hjerterytme og svette vil føre til at kroppen din lettere kvitter seg med giftstoffene helt på egen hånd. Det trenger ikke innebære hard trening, så lenge pulsen din går opp og du blir litt svett – enten du foretrekker å gå tur i raskt tempo eller å danse rundt hjemme.

Aller best helseeffekt får du likevel av å trene ordentlig. Et annet alternativ er å svette ut avfallsstoffene i badstue.

4. Få nok søvn

Det er ikke bare leveren og tarmen som skal renses, men også hjernen – og det skjer når du sover. Da driver nemlig kroppen både vedlikehold og oppbygging, og transporterer aktivt ut avfallsstoffer fra hjernen.

Uten nok søvn reduseres kroppens evne til å rense seg selv, og avfallsstoffene kan hope seg opp. På sikt vil derfor søvnmangel føre til økt slitasje på resten av kroppen. Søvn er derfor noe du bør ta på alvor.

5. Drikk mer te

Det er ikke uten grunn til at te er verdens mest utbredte drikk etter vann – det både smaker godt og gjør godt for kroppen. Den beste teen er hundre prosent naturlig, helt fri for plantevernmidler og andre kjemikalier, og inneholder helsebringende egenskaper.

Denne beskrivelsen passer LeCharm Detox, som med sin kombinasjon av svart te, hibiskus og rose, er proppet full av antioksidanter og støtter kroppens rensesystem.

Det er null kalorier, fett eller sukker i en kopp LeCharm Detox – nyt den derfor med ekstra god samvittighet.

Slik gjør du: Hell innholdet i porsjonspakningen i en kopp og fyll på med to-tre desiliter vann, enten kaldt eller varmt. Pulveret løser seg opp, og du har en velsmakende og velgjørende kopp te på 1-2-3, helt uten trekketid eller våte teposer.

Det har aldri vært enklere å ta sunne valg i hverdagen – abonner på LeCharm Detox i dag.