Denne teen er en antioksidant-bombe

All te inneholder sunne og viktige antioksidanter, men visste du at LeCharm Detox Te inneholder en type ekstra virkningsfulle antioksidanter?

Men aller først; vet du egentlig hva antioksidanter er, og hvorfor vi bør få det i oss gjennom mat og drikke?

Enkelt forklart er antioksidanter et samlebegrep som beskriver flere ulike stoffer som vitaminer, mineraler og sterke fargestoffer i mat, og de er en del av kroppens kjemi. Vi trenger antioksidanter for å bekjempe såkalte frie radikaler som dannes i cellene våre gjennom for mye stress, røyking, for mye sol, forurensing, hard trening og andre påkjenninger.

Dersom det ikke finnes nok antioksidanter til å nøytralisere den ødeleggende effekten, overmanner de kroppens immunforsvar. Da oppstår oksidativt stress, som over tid kan skade både celledeler og DNA.

Denne reaksjonen kan sammenlignes med metall som ruster, fett som harskner eller slik et oppskåret eple blir brunt av å ligge fremme. Næringsmidler med et høyt innhold av antioksidanter bidrar til å redusere mengden frie radikaler, og det er blant annet derfor det anbefales at vi spiser mye grønnsaker, bær og frukt.

Hva er antocyaner?

Antocyaner er en gruppe ekstra virkningsfulle og kraftige antioksidanter, som finnes i naturen. Visste du at det faktisk er et fargestoff? Det er nemlig antocyaner som gir naturen de flotte røde, blå og lilla fargene. Fargen på jordbær, blåbær, solbær, aroniabær og bjørnebær – til og med høstens vakre fargespill – er det antocyaner som står bak.

Antocyaner er en av de kraftigste antioksidantene naturen har å by på, og fungerer som plantenes eget immunforsvar. I menneskekroppen nøytraliserer antocyanene de frie radikalene, slik at kroppen kan fortsette å rense ut avfallsstoffer på en optimal måte.

Støtter kroppens rensesystem

Utrensing av avfallsstoffer – eller detox – begynner i leveren, men fordøyelsessystemet spiller en like viktig rolle. Visste du at 80 prosent av immunforsvaret vårt ligger i nettopp tarmen? Derfor er det viktig å ta vare på immunforsvaret for at rensesystemene også skal fungere som normalt.

Ved å spise og drikke for å fylle på med antioksidanter utenfra kan vi hjelpe kroppen med å styrke sitt eget antioksidantforsvar. Spis derfor så variert og fargerikt som mulig – og drikk gjerne Detox Te fra LeCharm – for å fylle på med de viktige antocyanene.

Et naturlig innhold av antocyaner

Detox Te består av svart te, rose og hibiskus – oppskriften på en antioksidant-bombe. Svart te i seg selv inneholder flavonoider, en annen gruppe antioksidanter som også støtter kroppens rensesystemer. Med rose og hibiskus har Detox Tea et naturlig innhold av antocyaner, fargestoffet som setter rødfarge på de to plantene.

LeCharm Detox Te er hundre prosent naturlig, helt fri for plantevernmidler og andre kjemikalier, og gir deg påfyll av de viktige antocyanene og andre antioksidanter.

Det har aldri vært enklere å få i seg de sunne antioksidantene på en velsmakende måte – abonner på LeCharm Detox i dag.